Gemeentehaven Enkhuizen

Gemeentehaven Enkhuizen

De gemeentelijke haven van Enkhuizen bestaat uit:

  • Buitenhaven
  • Oude Haven
  • Oosterhaven

Contact

Havenweg 3
1601 GA Enkhuizen
Tel.: (0228) 31 24 44
Fax. (0228) 32 02 06
Mobiel: 06 237 003 90
E-mail: havendienst@enkhuizen.nl
Marifoonkanaal 12

Gemeentelijke haven

Faciliteiten gemeentehaven

Douche- en toiletruimte: nabij het VVV kantoor (Tussen Twee Havens), geopend van 7.00 tot 23.00 uur. en bij het havenkantoor aan de Havenweg, geopend van 7.00 tot 22.00 uur. In de winterperiode (1 november t/m 31 maart) zijn beide locaties gesloten.

Wi-Fi: bezoekers van de haven kunnen gratis gebruik maken van Wi-Fi. U kunt verbinden met het open netwerk.

Vuilwater: onze haven is voorzien van een vuilwaterstation. Alle pleziervaartuigen met vuilwatertanks aan boord, kunnen deze tanks gratis legen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor het afgeven van bilgewater.

Afval: om de haven staan op verschillende locaties containers voor, vuil, papier en glas.

Havengeld

Betalen van de havengelden gaat via betaalautomaten. U vindt deze betaalautomaten bij het havenkantoor aan de Havenweg of in de douche- en toiletruimte nabij het VVV kantoor. De automaat in de douche- en toiletruimte is te gebruiken tijdens de openingstijden. De betaalautomaat naast het havenkantoor is 24 uur per dag beschikbaar. U dient te betalen op de dag van aankomst. Na betaling ontvangt u een betaalbewijs (sticker) uit de automaat. Deze sticker dient u goed zichtbaar aan te brengen op uw boot. Reguliere betalingen zijn niet meer mogelijk op het havenkantoor. De betaalautomaat accepteert alleen PIN betalingen.

Jachthavenbetaalkaart

In onze havens kunt u gebruik maken van de jachthavenbetaalkaart. Deze kaart is verkrijgbaar bij de betaalautomaat. Via de betaalautomaat kunt u de jachthavenbetaalkaart tevens op- en afwaarderen. Met de jachthavenbetaalkaart kunt u gebruik maken van, elektra, water, douches, wasserette. De toiletten zijn gratis toegankelijk met de jachthavenbetaalkaarten.