Route WINDKRACHT5 Compagnieshaven Enkhuizen

Plan uw route naar WINDKRACHT5 Compagnieshaven Enkhuizen

De Route naar Zeilbotenverhuur WINDKRACHT5 in de Compagnieshaven van Enkhuizen is eenvoudig te plannen. De meeste mensen komen met de auto. Is de afstand echter ver en/of wilt u uitgerust aankomen voor uw geplande zeilvakantie op het gehuurde zeiljacht vanuit Enkhuizen dan kunt u ook met de trein of per vliegtuig naar ons toe komen.

Google Maps routeplanner naar Zeilbotenverhuur WINDKRACHT 5 Compagnieshaven Enkhuizen.

Tip: Plan uw route WINDKRACHT 5 Compagnieshaven Enkhuizen niet via het centrum (Westerweg). De vele kleine éénrichtingsverkeer straatjes in Enkhuizen maken het u niet makkelijk. Bovendien zijn terrassen in de zomer vergroot ten koste van de rijweg.
U kunt veel beter buiten om naar ons toekomen via de Lindenlaan, (Nelson Mandela) Dreef, Noorderweg, Van Linschotenstraat en de Noorder Wierdijk.

Route WINDKRACHT5 Compagnieshaven Enkhuizen per auto vanuit Amsterdam/Hoorn

Vanuit West-Nederland (A7)
neemt u afslag Hoorn Noord en volgt u de N307 en vervolgens de N505 naar Enkhuizen;
Bij de stoplichten (BP tankstation aan je linkerhand) rechtdoor. Je bevindt je nu op de Lindelaan die later overgaat in de Nelson Mandela Dreef. Bij de rotonde ga je rechtdoor en aan het einde rijd je met de bocht mee rechtsaf (Noorderweg). Aan het einde op het Sijbrandsplein houd je links aan. Dit is de Vissersdijk. Dan neem je de zevende straat rechtsaf (Van Linschotenstraat). Na ca. 400 meter bevindt zich aan je linkerzijde de ingang van de Compagnieshaven.

Rijkswaterstaat versterkt tot 1 september 2024 de brug op de A7 bij Purmerend. Houd rekening met snelheidscontrole en verkeershinder.

Route Zeilbotenverhuur Windkracht5

Route Windkracht 5

Route WINDKRACHT5 Compagnieshaven Enkhuizen per auto vanuit Lelystad/Houtribdijk

Vanuit oost Nederland
neemt u de Houtribdijk N307, die het Markermeer van het IJsselmeer scheidt.
Aan het einde van de dijk * gaat u rechtsaf op de Flevolaan, weg vervolgen naar de Bosmankade, deze draait naar links en loopt over in de Stationsweg, linksaf naar de Spoorstraat, rechtsaf naar de Dijk/het Waterkeringpad en bereikt u de Compagnieshaven.

* Het grote sluizencomplex en het Naviduct zorgt ervoor dat auto- en scheepvaartverkeer elkaar ongehinderd kunnen passeren.
Het Naviduct Krabbersgat bij Enkhuizen is in 2003 geopend als eerste naviduct ter wereld. Het is een aquaduct met schutsluis in de waterloop.

Ook hier geldt dat u het centrum van Enkhuizen beter kunt mijden en het laatste stuk via de N505, Lindenlaan, Dreef, Noorder Wierdijk kunt kiezen.

De auto parkeren in de Compagnieshaven

Het parkeerterrein van de Compagnieshaven is te bereiken middels slagbomen. Deze slagbomen werken op kentekenherkenning. Wanneer u een zeilboot huurt bij WINDKRACHT5 dan ontvangt u voor afvaart een email met informatie over gratis parkeren in de Compagnieshaven.

Parkeren Compagnieshaven
Route Windkracht 5 enkhuizen

Per vliegtuig en trein naar de Compagnieshaven

Vanaf luchthaven Schiphol kunt u in 1:21 uur met de trein naar Enkhuizen.
Vanuit Amsterdam Centraal neemt u op spoor 1-2 de NS sprinter of Intercity naar Amsterdam Sloterdijk.
Hier stapt u over op spoor 3 op de trein naar Enkhuizen. U heeft hiervoor 14 minuten.

Plan uw reis naar Station Enkhuizen per trein NS

U wandelt in ongeveer 10 minuten vanaf het NS-station wandel je langs de oude haven en onder de Drommedaris (de prachtige verdedigingstoren) door. Je loopt over de witte ophaalbrug en slaat vervolgens rechtsaf langs de muur van de Wierdijk zo naar de Compagnieshaven. Mocht u veel bagage mee hebben dan kunnen wij deze in overleg ophalen.

Vanuit Enkhuizen kunt u per trein eenvoudig een dagje naar Hoorn, Alkmaar, Amsterdam enz. Wilt u echter niet met de trein dan kunt u ook met de bus of de boot.

Per bus of veerboot vanuit Enkhuizen

Met de bus

Er rijdt een regelmatige busdienst van NS Station Enkhuizen naar station Bovenkarspel-Grootebroek (lijn 138). Tevens rijdt er op werkdagen eenmaal per dag per richting een bus over de dijk naar Lelystad.

Met de veerboot 

In het zomerseizoen is er vanuit Enkhuizen een veerdienst naar Stavoren, Urk en Medemblik.

Veerboot Enkhuizen-Medemblik
Hoorn stoomtrein naar Medemblik

Dagtocht Enkhuizen – Medemblik – Hoorn

De Spannendste Tijdreis begint in de haven van Enkhuizen. Reis zoals men dat 100 jaar geleden deed met met boot en stoomtram.

Stap in Enkhuizen op het indrukwekkende museumschip “Friesland”. In ruim een uur vaar je over het IJsselmeer naar Medemblik. Bovendeks geniet je van vergezichten over de vroegere Zuiderzee en de mooie Westfriese kust.

Klaar voor vertrek? Stap op de stoomtram, kies een mooi plekje en geniet van de historische route. Met Bello of een andere locomotief rijd je door het Westfriese landschap over de spoorweg uit 1887 van Medemblik naar Hoorn. Ondertussen komt de conducteur in historisch kostuum je kaartje knippen. De rit brengt je langs de karakteristieke stationsgebouwen van Opperdoes, Twisk en Wognum naar eindstation Hoorn. In Hoorn is veel te zien, u kunt zelfs de werkplaats bezichtigen. Er is zelfs een locomotief uit 1881!

Te voet vanaf de Compagnieshaven naar het centrum van Enkhuizen

Enkhuizen heeft bijzonder veel te bieden. Niet alleen voor watersporters maar ook voor cultuurliefhebbers.
Vanuit de Compagnieshaven wandelt u zo de stad in. U gaat door het Staverse poortje rechtdoor de witte brug van de Oosterhaven over, rechtdoor langs het gemeentehuis (Breedstraat) en dan een beetje links aanhouden.

Enkhuizen heeft een bijzonder gezellige oude binnenstad. De winkelstraat (Westerstraat) is autovrij en op vrijdag is het koopavond. Er zijn veel restaurants en gezellige terrasjes.

Boodschappen: AldiDeenAlbert HeijnAH Bezorgservice

het-staverse-poortje-enkhuizen-zeilboot-huren