Zeilboot huren Friesland

Zeilboot huren Friesland

Wat het zeilen op de Friese meren zo bijzonder maakt, is dat alle meren onderling zijn verbonden. Er zijn talloze ligplaatsen in de vrije natuur, of juist in prachtige dorpen en steden. Om iedere hoek schuilt bovendien weer een ander landschap. De afstanden zijn erg overzichtelijk, zodat het zeilen in Friesland zowel voor korte als voor lange tochten erg geschikt is.

Gaat u een zeilboot huren in Friesland? Dan zijn de Friese elf steden zeker een bezoek waard! Al varend kunt u langs de elf steden. Steden met ieder hun eigen sfeer en rijke geschiedenis. Wat de steden kenmerkt is het water, wat ook logisch is als men hier met de Elfstedentocht langskomt. De Elfstedentocht bestaat uit de volgende plaatsen: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. De steden verschillen erg van grootte. Zo heeft Leeuwarden circa 108.000 inwoners en telt Sloten als grootste stad van Nederland ongeveer 750 inwoners. Weer of geen weer, er is genoeg te beleven in iedere stad!

Een zeilboot huren voor naar Friesland? Stap aan boord bij Windkracht 5!

Wie aan Friesland denkt, denkt allereerst aan water. Kortom: varen met een zeiljacht op de Friese meren. Wilt u ook graag de Friese sfeer op het water beleven, maar heeft u geen boot tot uw beschikking? Geen probleem, Windkracht 5 is gespecialiseerd in het verhuren van zeilboten! Het is ook mogelijk langs te komen in onze verhuur haven in Enkhuizen.

zeilboot-huren-ijsselmeer-bavaria -37

Zeilboot-huren-ijsselmeer
Zeilen naar Friesland

Zeilen van Enkhuizen naar Lemmer

Vanuit de Compagnieshaven in Enkhuizen kunt u alle kanten op. Een open verbinding voert u rechtstreeks het IJsselmeer op naar Friesland.

U vaart in circa 4 uur naar Lemmer. Omdat de koers ongeveer noordoost is, zult u bij de overheersende westenwind rustig naar Lemmer varen.

Aan het eind van de Groote Brekken kunt u via de Prinses Margriet-sluis Friesland in of naar de binnenstad van Lemmer. Voor Lemmer houdt u stuurboord aan en vaart u het Stroomkanaal in. Veel jachthavens bieden hier hun diensten aan maar vindt u iets minder comfort geen probleem dan vaart u twee bruggen door om in de binnenstad te gaan liggen (let op: het kan er zeer druk zijn).