Zeilboot huren

Zeilboot huren bij WINDKRACHT 5

Zeilboot huren: Zeilen geeft een adembenemende ervaring op de Nederlands water, het blijkt de perfecte manier om te ontsnappen aan de alledaagse drukte. Als je op zoek bent naar de ultieme vrijheid op het water, overweeg dan het huren van een zeilboot voor een onvergetelijke vakantie. In dit artikel duiken we dieper in op het huren van zeilboten en het verkennen van het prachtige IJsselmeer. Of je nu een doorgewinterde zeiler of een beginner bent, dit artikel is jouw complete gids voor het plannen van een zeilavontuur.

Welk type boot huren via onze website voor je vaarvakantie?

Bij Windkracht 5 bieden we verschillende zeilboten aan voor 2 t/m 8 personen. Bij ons vindt je voor een korte of langere zeiltrip altijd een geschikt en betrouwbaar huurjacht. Kijk welk type zeiljacht het beste bij je wensen aansluit en vraag vrijblijvend een offerte aan. Je hebt bij ons geen vaarbewijs nodig. Wel is op het Wad vaarbewijs 2 vereist. Windkracht 5 staat garant voor een goede start van uw zeiltrip in Nederland!
Ontdek hier de vele mogelijkheden hoe je een kajuitjacht kunt huren.

Bavaria 34 Cruister 2021

SVEN 2 hutten (5 pers.),
rolgrootzeil, rolfok, marifoon, kaartplotter,
log-, snelheids-, wind- en dieptemeter,
2 stuurstanden

vanaf € 710,-

Bavaria 34 Cruiser 2022

YVETTE 2 hutten (5 pers.),
rolgrootzeil, rolfok, marifoon, kaartplotter,
log-, snelheids-, wind- en dieptemeter,
1 stuurstand

vanaf € 710,-

Bavaria 34 Cruiser 2023

ANNA 2 hutten (5 pers.),
rolgrootzeil, rolfok, marifoon, kaartplotter,
log-, snelheids-, wind- en dieptemeter,
2 stuurstanden

vanaf € 710,-

Bavaria 37 Cruiser 2024

JJ 3 hutten (6 pers.),
rolgrootzeil, rolfok, marifoon, kaartplotter,
log-, snelheids-, wind- en dieptemeter, stuurautomaat, boegschroef

vanaf € 800,-

Bavaria 37 Cruiser 2018

LYTSE PIER 3 hutten (6 pers.), Lazy Jacks, latten-groot, rolfok, marifoon, kaartplotter,
log-, snelheids-, wind- en dieptemeter, stuurautomaat, boegschroef, bimini

vanaf € 800,-

Bavaria 37 Cruiser 2019

LARS 2 hutten (6 pers.),
rolgrootzeil, rolfok, marifoon, kaartplotter,
log-, snelheids-, wind- en dieptemeter, stuurautomaat, boegschroef, bimini

vanaf € 800,-

Bavaria 37 Cruiser 2015

TIMELESS 3 hutten (6/7 pers.), rolgrootzeil, rolfok, marifoon, kaartplotter,
log-, snelheids-, wind- en dieptemeter, stuurautomaat, boegschroef

vanaf € 800,-

Bavaria 41 Cruiser
Day By Day
2020

Zeilboot huren Bavaria 41 Cruiser

Bavaria 41 Cruiser 2020

DAY BY DAY 3 hutten (8 pers.), rolgrootzeil, rolfok, marifoon, kaartplotter, log-, snelheids-, wind- en dieptemeter, stuurautomaat, boegschroef,
elektr. ankerlier

vanaf € 995,-

Bavaria C42 (2021)

OUWE REUS3 3 hutten (8 pers.), rolgrootzeil, keerfok, marifoon, kaartplotter, log-, snelheids-, wind- en dieptemeter, stuurautomaat, boegschroef, elektr. ankerlier, klapschroef, bimini

vanaf € 1.105,-

Bavaria C45 Style 2022

WHISPERING ANGEL 3 hutten (8 pers.), rolgrootzeil, keerfok, marifoon, kaartplotter, log-, snelheids-, wind- en dieptemeter, stuurautomaat, boegschroef, elektr. (anker) lieren, klapschroef, bimini, tv, elektr. wc

vanaf € 1.395,-

Denk je erover na om een zeilboot te huren . . .

We zijn trots dat WINDKRACHT5 al 20 jaar bekend staat om haar bijzonder goed onderhouden en schone huurvloot naast een flexibele en klantgerichte mentaliteit.

Het groeiende aantal terugkerende huurders uit binnen- en buitenland bevestigt dit en ontvangen bij terugkeer een aantrekkelijke klanten-korting.

Kom ook naar Enkhuizen en geniet van mooie zeilboten en heerlijke watersport.

Vertrouw op onze expertise en jarenlange ervaring in zeilbotenverhuur!

. . . of te kopen

Ben je enthousiast en wil je graag je eigen boot in onze verhuurvloot?

Bezoek onze Buy & Charter pagina.

Wij informeren je graag over de mogelijke aanschaf van een spiksplinternieuw of gebruikt Bavaria zeiljacht.

Onze vloot in de Compagnieshaven

1. Zeilboot huren (Friesland): Waar beginnen? Wij helpen je graag!

Het huren van een comfortabele zeilboot begint met het bepalen van uw bestemming en het soort avontuur dat je zoekt. Verschillende verhuurbedrijven bieden diverse opties, van open zeilboten tot luxe jachten met kajuit. Het Markermeer, IJsselmeer, Friese wateren zoals het Sneekermeer en Zeeuwse wateren zoals het Grevelingenmeer wachten op je om ontdekt te worden. Bij het kiezen van een verhuurbedrijf is het belangrijk om te letten op de staat van de vloot en de beschikbare boten. Bavaria, Jeanneau en Beneteau zijn enkele populaire keuzes die je zeker zult tegenkomen.

Bij WINDKRACHT 5 kan je kiezen uit de nieuwste modellen Bavaria zeiljachten met rol- of traditionele zeilen, uitgerust met de modernste GARMIN apparatuur. Vanuit Enkhuizen vaar je langs diverse prachtige havensteden rondom het IJsselmeer. Afhankelijk van je wensen bestaat het vaargebied uit het IJsselmeer en het Markermeer. Wil je met de zeilboot in Friesland varen dan kan je een jacht huren via WINDKRACHT5 want de Compagnieshaven is uitermate geschikt als uitvalsbasis. Ben je in het bezit van vaarbewijs 2 dan kan je ook varen op de Waddenzee of Noordzee.

2. Heb je een vaarbewijs nodig voor het huren van een zeilboot (op de Waddenzee)?

In Nederland is het niet altijd verplicht om een vaarbewijs te hebben bij het huren van een zeilboot korter dan 15 meter en als deze niet harder dan 20 kilometer per uur kan varen. Theoretische certificaten zeggen echter niets over praktijkervaring. Daarom kijken we bij WINDKRACHT5 ook goed naar uw praktijkervaring.

Ben je geen terugkerende huurder dan kijken wij welke jachten en waar je als schipper hebt gevaren. Vinden wij dat voldoende dan kan je bij ons zonder vaarbewijs een kajuitzeiljacht huren. Voor varen op de Waddenzee is bij WINDKRACHT5 vaarbewijs 2 vereist.
Heb je geen of weinig zeilervaring en wil je graag leren zeilen dan kan je bij het huurjacht voor een dag of langer een instructeur boeken.

3. Verschillende zeilboten beschikbaar voor zeilboot verhuur

Of je nu een Bavaria, Jeanneau, Beneteau of een ander type zeilboot wilt huren, verhuurbedrijven bieden diverse opties aan. Van cruisers tot catamarans, er is voor ieder wat wils. Deze boten variëren in grootte en uitrusting, zodat je de perfecte zeilboot kunt kiezen die past bij jouw behoeften en ervaringsniveau.

Om aan je wensen tegemoet te komen doen wij ons best om onze vloot en de uitrusting zo gevarieerd mogelijk samen te stellen. Zo kan je een WINDKRACHT 5 zeilboot huren met 2 of 3 hutten, een rol- of latten-grootzeil (met Lazy Jacks).

Wanneer je een zeilboot huurt vanaf 37ft is het type boot uitgerust met een stuurautomaat en een boegschroef. Sommige zeiljachten hebben zelfs een klapschroef, bimini, elektrische lieren, elektrische toiletten, televisie, magnetron en Nespresso.

4. Welke zeilboot en bootverhuur past het beste bij je als je wilt huren?

Bij het kiezen van een zeilboot is het belangrijk om rekening te houden met jouw ervaring en het aantal mensen aan boord. Voor beginners kan een kleinere boot gemakkelijker te hanteren zijn, terwijl ervaren zeilers de voorkeur geven aan grotere zeiljachten voor meer comfort en ruimte. Naast het formaat jacht kan je kiezen voor een meer/minder luxe uitrusting.

De verschillende zeilboten bij WINDKRACHT 5 zijn standaard uitgerust met moderne GARMIN apparatuur zoals: een marifoon, kaartplotter, wind-, diepte en snelheidsmeter. Aan boord liggen altijd de nieuwste NV Atlas waterkaarten, een Bretonse plotter, passer en potlood. Verder 2 lifelines en automatische reddingsvesten voor het maximaal aantal personen aan boord. Elk jacht heeft minimaal 1 natte cel met toilet, douche en wasbak. De pantry heeft minimaal een spoelbak, koelbox en een fornuis met oven. Geniet aan boord van warm water (ook de buitendouche) en Webasto-verwarming (in alle hutten).

5. Zeilvakantie in Friesland: perfecte vaarroutes tijdens het varen

Het IJsselmeer biedt een schitterend vaargebied met pittoreske dorpjes en adembenemende natuur. Het plannen van je route is essentieel voor een geslaagde zeilvakantie. Vanuit Enkhuizen kan je alle kanten op. Denk aan stops in historische steden zoals Enkhuizen, Lemmer, en Markermeer. Verken echter ook de prachtige Waddenzee of de Friese meren voor een gevarieerde ervaring.

De Compagnieshaven Enkhuizen is prima bereikbaar met de auto en met de trein.
Op het afgesloten (parkeer)terrein van de Compagnieshaven vindt u het havenkantoor, sanitair en wasruimte. Verder is er  de Mastenbar/restaurant met terras aan het water, een supermarkt, watersportwinkel, speeltuin, BBQ-plaats en een trailer-helling.
De WINDKRACHT5 zeiljachten hebben vaste ligplaatsen op steiger A en kop H, met gratis walspanning, water en Wifi.
Vanaf de Compagnieshaven wandelt u zo het centrum van Enkhuizen in. Een nostalgisch stadje met gezellige (vis)restaurantjes en leuke winkeltjes (vrijdag koopavond).
Tijdens het huren van een zeilboot is een bezoek aan het naastgelegen Zuiderzeemuseum zeker de moeite waard.

6. Hoe lang kan je een zeilboot huren?

Verhuurperiodes variëren en kunnen afhangen van jouw planning. Van zeilboten voor dagverhuur tot langere periodes, wij bieden flexibele opties aan zodat je kunt genieten van je zeilavontuur op jouw eigen tempo. Zo kan je bij WINDKRACHT 5 kiezen voor een (lang) week(end), een (mid)week of een langere huurperiode. Staat de gewenste optie niet in onze boekings-kalender vraag dan naar de specifiekere mogelijkheden. Ook bieden wij jachten die niet verhuurd zijn aan met een aantrekkelijke lastminute korting vanaf € 605,-.

7. Moet je een professionele schipper inhuren bij een zeiljacht huren?

Voor wie niet over voldoende ervaring beschikt, is het mogelijk om een professionele schipper te huren. Deze ervaren zeilers kunnen je helpen de zeilboot te besturen en wijzen je op de beste plekken om te verkennen.

Wil je graag het water op met een zeilboot maar wilt u eerst nog wat praktische instructie? Bij uw reservering van één van onze kajuitzeiljachten (van 34 t/m 45 ft.) kan je desgewenst voor één of meer dagen een schipper huren (€ 175,- per dag).
De instructeur leert je op gemoedelijke wijze de kneepjes van goed manoeuvreren in de haven en behendig zeilen op het IJsselmeer. Zo kan je samen met uw crew leerzame ervaring opdoen tijdens één of meer instructiedag(en).

8. Zeilervaring bij zeiljacht huren: belangrijk of niet?

Bij WINDKRACHT 5 vinden wij praktische zeilervaring zeker een vereiste. Heb je geen praktijk-ervaring dan dien he een schipper/zeilinstructeur te huren. Verhuurbedrijven bieden vaak instructies en training voor beginners. Je kan op het water onverwacht in onbekende situaties terecht komen. Met voldoende praktijk-ervaring kan je hier beter op in spelen, bovendien kan het je zelfvertrouwen vergroten tijdens het varen.

De box in- en uitvaren en manoeuvreren met de gehuurde zeilboot gaat bij WINDKRACHT 5 eenvoudiger dankzij de boegbeschermer en de stootrand (schuurlijst) die het gehuurde zeiljacht behoedt voor schade. Je mag bij ons uitvaren met harde wind tot maximaal Windkracht 5.

9. Tips voor veilig zeilen en navigeren bij verhuur in Nederland

Het is van cruciaal belang om veiligheid voorop te stellen tijdens het zeilen. Let op weersomstandigheden, draag reddingsvesten, en houd rekening met de regels op het water. Daarnaast is basiskennis van navigatie en het lezen van zeekaarten essentieel. Aan boord van onze jachten vindt u minimaal 2 life-lines en voldoende automatische reddingsvesten voor jou en jouw bemanning. Voor varen op de Noordzee dan is een reddingsvlot verplicht.

10. Belang van goed onderhouden zeilboten bij zeiljacht huren

Bij het huren van een zeilboot is het essentieel om te controleren of de boot goed onderhouden is. Veiligheid staat voorop, dus zorg ervoor dat de gehuurde boot in uitstekende conditie verkeert.

Kwaliteit gaat bij WINDKRACHT 5 voor kwantiteit! We houden het aantal huurjachten in onze vloot daarom overzichtelijk en geheel in eigen beheer.
Met meer jachten in onze verhuurvloot zouden we niet die binding kunnen hebben met elk jacht en iedere huurder. Wij besteden zelf graag aandacht aan de kwaliteit van onze zeilboten. Wanneer je zelf aan boord werkt zie je bijna alles en kan je het bij voorkeur direct herstellen. Zo tref je ons de ene keer tijdens de overdracht van de gehuurde zeilboot en de andere keer met gereedschap. Wij houden ons bezig met de administratie, de planning en de reiniging van de jachten. Wij leren onze huurders graag kennen en dragen het huurjacht persoonlijk aan u over. Heb je daarna nog vragen?
Wij blijven 24/7 bereikbaar (je kunt ons altijd bellen of Whatsappen).

10. Een gedetailleerde kijk op het huurproces

WINDKRACHT 5 is een betrouwbaar verhuurbedrijf met vooral jonge en luxe uitgeruste Bavaria kajuitzeiljachten. Het aantal jachten is beperkt en huurders die het belangrijk vinden een wat jonger jacht te zeilen reserveren hier vaak al in een vroeg stadium het gewenste huurjacht. Terugkerende huurders genieten klanten-korting en t/m december ook nog vroegboekkorting.

Zodra de online reservering geplaatst is staat het jacht gereserveerd. Aansluitend wordt de boeking beoordeeld en na goedkeuring hiervan ontvang je het huurcontract en de factuur. Daarnaast ontvang je een aanvraagformulier voor een vrijblijvende verzekering van uw borgsom, die je bij overdracht dient te voldoen.
De helft van de huursom dient binnen 7 dagen te worden aanbetaald en de restsom 6 weken voor afvaart.

Voor afvaart ontvang je een email inzake de overdracht, hierbij kijken wij of het mogelijk is dat je vroeger aan boord kunt komen. Verder bereik je de parkeerplaats van de Compagnieshaven via een slagboom, waarvoor wij je kenteken(s) controleren.

Bij aankomst in de haven op de afgesproken tijd ligt het jacht voor je klaar en zijn wij in de buurt om het jacht persoonlijk aan je over te dragen. Aan de hand van een checklijst leggen we uit hoe alles werkt, beantwoorden we vragen en bekijken we samen eventuele aanwezige schade en verzoeken we om foto’s te maken. Na het tekenen van de checklijst en het voldoen van de borg is de overdracht klaar.
Heb je toch nog vragen en zijn wij niet meer in de buurt dan kan je ons altijd bereiken.

Mogelijkheden zeilboot huren WINDKRACHT 5

 • Zeilboot huren met een luxe uitrusting
 • Altijd zo vroeg mogelijk aan boord
 • Geen vaarbewijs nodig (Wad VB2)
 • Compagnieshaven IJsselmeer
 • Bereikbaarheid en parkeergelegenheid
 • 24/7 Dienstverlening
 • Profiteer van vroegboek- en/of klantenkorting
 • Extra’s: beddengoed, handdoeken, bijboot,
 • zeilpak, reddingsvlot, comfort seat, schipper

Waarvoor WINDKRACHT 5

 • Bedrijfsuitje met collega’s
 • Zeilweekend met vrienden of familie
 • Zeilvakantie samen of met het hele gezin
 • Lastminute een zeilboot huren
 • Zeilles op een huurjacht
 • Zeilboot huren IJsselmeer of Markermeer
 • Zeilvakantie Friese Meren in Friesland
 • Zeilen op het Wad of de Noordzee
 • Zeilboot huren Zeeland Zeeuwse wateren
 • Met een huurjacht naar Amsterdam
Onze vloot in de Compagnieshaven