Zeilboot huren particulier

Een zeilboot huren bij een particulier

U kent het wel, u wilt even een weekendje uitwaaien op het water en kijkt online naar een zeilboot huren. Er zijn redelijk wat goede verhuurbedrijven maar u kunt ook een zeilboot huren van een particulier.
Wat gaat u doen?

Sommige particulieren schermen met:

‘direct huren van de eigenaar’
Naast jachten, waarvan wij zelf (Windkracht 5 c.q. Peter en Yvette van Wier) eigenaar zijn, hebben onze overige boten ook een eigenaar.

‘de eigenaar denkt graag met u mee’
Omdat het ons dagelijks werk is doen wij niet anders dan denken en praten over het huren van een boot. Wij investeren in nieuwe zeiljachten om deze zo goed en zo vaak mogelijk te verhuren. Het is ons werk er voor te zorgen dat alles up to date en goed onderhouden is.

‘standaard uitrusting’
Hierover wordt vaak verschillend gedacht. Bij ons worden waterkaarten jaarlijks vernieuwd en ook de kaartplotter is up to date. De zwemvesten en het gas wordt tijdig gekeurd en het vuurwerk is niet over datum. De motor krijgt jaarlijks onderhoud door de Volvo Penta dealer. De zeilen worden in de winter gecontroleerd en gerepareerd. Bovendien inspecteren (en repareren) wij de jachten na elke verhuur. Voor ons allemaal routinezaken. Dit geeft een veilig gevoel, u wilt er immers niet pas wanneer er iets voorvalt achterkomen of er voldoende onderhoud is gepleegd.

Terwijl een particulier met verhuur juist de kosten wil drukken van zijn eigen hobby moet deze – wanneer hij al deze zaken voor elkaar wil hebben – het jacht meer verhuren.

Wij zijn in de zomer dagelijks in de haven te vinden en stoppen veel liefde en zorg in onze nieuwe Bavaria schepen. Ondanks onze grote zorg kan het gebeuren dat er toch iets niet werkt of is stuk gegaan. Met onze voorraad, vakkennis, connecties en jarenlange ervaring kunnen wij dit vaak snel oplossen. Omdat we meer jachten hebben kunnen we altijd proberen uit te wisselen desnoods via een collega-verhuurder zodat uw vakantie zorgeloos kan doorgaan.

Vertrouwt u op mooie foto’s en tekst of kijkt u naar het bouwjaar, de uitrusting en leest u recensies?

Zorgeloos zeilen met onze vloot

U heeft het vast wel eens gehoord of gelezen; ‘gestrand met het huurjacht en de vakantie lag stil’. Gaat u een zeilboot huren dan is dat zeker niet wat u wilt.

In de winter heeft u zich verdiept in binnenwateren van Nederland en het charter aanbod. Nu wilt u een zeilboot huren op het Markermeer en het IJsselmeer. U kijkt er naar uit om in de zomervakantie lekker te gaan varen met het hele gezin. Dan is het zo ver, het zeilplan is gemaakt en de tassen zijn enthousiast ingepakt. De huurboot ligt klaar op de afgesproken plaats en tijd, de overdracht is gedaan en de trossen kunnen los.

Nu wilt u gewoon op de boot kunnen vertrouwen en wenst u een zorgeloze en veilige zeiltocht naar bijvoorbeeld de Waddeneilanden. Er kan echter van alles gebeuren met een jacht en vooral wanneer een jacht niet goed wordt onderhouden of als het een wat ouder jacht is.

Zeilboot huren Windkracht 5 Enkhuizen
Zeilbotenverhuur Windkracht 5 B.V.